Rent&Buy paella pannen logo
Home
Verhuur pannen
Verkoop pannen
Paella op feesten
Paellarecepten
Reserveer nu
 
Paella met tapas
Info & Contact
Reserveer ons
Paella bereidingPaella bereidingPaella bereidingPaella bereiding  
terug

Dieet paella

paella pannen

Bent u op dieet maar wenst u toch paella te eten dan kan dit. Hieronder vindt u het recept om van de heerlijke maar magere paella te genieten.


Ingredienten (voor 4 personen)
* 2 rode paprika's
* 1 g saffraan
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 350 g rondkorrelrijst
* 1 liter kippenbouillon
* 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
* 150 g doperwten, diepvries

Bereiding van dieet paella
Prik de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn. Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen. Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water. Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan. Schep om met de rijst en het saffraanmengsel. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken. Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Garneer met de repen paprika en serveer meteen.

terug

 

 
©2005 Webeagle - Algemene Voorwaarden - Paella links