|
|
terug
Dieet paella
Bent u op dieet maar wenst u toch paella te eten dan kan dit. Hieronder vindt u het recept om van de heerlijke maar magere paella te genieten.
Ingredienten (voor 4 personen)
* 2 rode paprika's
* 1 g saffraan
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 350 g rondkorrelrijst
* 1 liter kippenbouillon
* 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
* 150 g doperwten, diepvries
Bereiding van dieet paella
Prik de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn. Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen. Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water. Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan. Schep om met de rijst en het saffraanmengsel. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken. Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Garneer met de repen paprika en serveer meteen.
terug
|
|