Rent&Buy paella pannen logo
Home
Verhuur pannen
Verkoop pannen
Paella op feesten
Paellarecepten
Reserveer nu
 
Paella met tapas
Info & Contact
Reserveer ons
Paella bereidingPaella bereidingPaella bereidingPaella bereiding  
terug

Vegetarische paella

paella pannen

Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. U kan deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kan u ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan u zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons.


Vegetarische paella ingrediënten voor 10 personen
1 el olijfolie
0.25 uien (gehakt)
0.5 teentje knoflook (fijngehakt)
87.5 g bruine rijst
100 g tomaten (uit blik, met sap, gehakt)
0.25 el tomatenpuree
0.125 tl gedroogde dragon
0.25 tl gedroogde basilicum
0.25 tl gedroogde oregano
0.25 rode paprika's (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
0.25 groene paprika's (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
0.75 stengel selder (fijngehakt)
56.25 g champignons (gesneden)
13.75 g peultjes (gedopt en gehalveerd)
38.75 g erwten (diepvries)
13.75 g gehakte cashewnoten
zout & peper (versgemalen)


Bereidingswijze van paella
Verhit de olie en fruit de ui en het knoflook tot deze zacht zijn.
Voeg de paprika en de rijst toe en laat het geheel nogmaals 4-5 min. bakken, tot de rijst transparant is. Schep af en toe om.
Voeg de bouillon, wijn, tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat het mengsel 10-15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de stukken paprika, selderij, champignons en peultjes toe en laat het geheel 30 min. koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe en voeg indien nodig bouillon toe.
Voeg de erwten en de cashewnoten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Als de erwten gaar zijn, schep je de paella in een warme schaal.
Bestrooi de paella met peterselie en garneer het geheel met partjes citroen en olvijen. Direct serveren.

Serveersuggestie: knapperig stokbrood en een gemengde salade.

Variaties: gebruik eens een mengsel van bruine en witte rijst. Vervang de witte wijn door ongezoet appelsap. Gebruik wilde paddestoelen in plaats van champignons.

Tip van de kok: als je het gerecht van tevoren wil bereiden, moet je zorgen dat het niet helemaal gaar is. Voeg het water of bouillon toe en verwarm het. De erwten voeg je pas op het laatste moment toe, omdat ze anders hun kleur verliezen.

terug

 

 
©2005 Webeagle - Algemene Voorwaarden - Paella links